Hopp til innhold

TUFTE Wears B2B-partner i profilmarkedet 

 

I 2007 ville Olaf Tufte forbedre rodrakten sin. Noen år senere hadde Tufteplagg krysset Grønland, rodd over Atlanteren, vært på verdens høyeste fjell og vært først over mållinja i Marcielonga, Vasaloppet, VM og både sommer- og vinter-OL.

Det begynte som et lite frø av en idé da Olaf ved prøveolympiaden i Beijing kom over et nytt materiale laget av bambusviskose. Som bonde er man nok litt ekstra glad i alt som gror og hører naturen til. Ikke overaskende at Olaf ble interessert i stoffet.

Det viste seg at bambusviskose hadde klare miljøfordeler fremfor bomull, det var også silkemykt og Olaf merket markant mindre lukt i tøyet enn i plagg av andre materialer han hadde prøvd. Dette var åpenbart et stoff som kunne brukes. Olaf startet med produksjon av en boxer der passform og komfort ble første prioritet, spesielt fronten. Olaf ville gjøre hverdagen til alle menn litt mer behagelig ved å sørge for plass og støtte der det trengs mest. Ideen spiret og vokste til den første Tufteboxern var et faktum. Kort tid etter fulgte det en hipster til damene. Det skulle jo bare mangle om ikke damene også skulle få nyte godt av nyvinningene.

Fra den spede starten har det gått raskt og mantraet «Det er alltid mulig å gjøre det bedre» er fundamentet for utvikling av en stor kolleksjon med komfortable, miljøvennlige og helsemessige trygge klær. Fra og med 2017 er også alt vårt undertøy Oeko-tex 100 sertifisert. Dette er en uavhengig sertifisering som sikrer at plaggene er trygge å ha inntil huden og at de ikke inneholder skadelige kjemikalier. Her er grenseverdiene svært strenge for hva som tillates av restkjemikalier i plagg ment for bruk direkte mot hud, og vi er stolte over å oppnå denne sertifiseringen.

Fra og med høsten 2017 lanserer vi også et nytt og unikt materiale i SoftBoost™. SoftBoost™ er en blanding av bambus lyocell, som alene er en innovasjon, og modal fibre. Materialet har alle de samme flotte egenskaper som bambusviskose, men er enda mer slitesterk i både våt og tørr tilstand og er faktisk også mer holdbart enn bomull. Tufte Wear har enerett på dette materialet i Norge.

Bilde: Fra TUFTE Wear.

Se kataloger
Tufte Everywear AW 2017 / 2018
Tufte Essentials AW 2017 / 2018

Involverte avdelinger

Profilartikler og firmagaver