Hopp til innhold

Pandemien har gitt økt respons og giverglede!

Pandemien har gjort det enklere å komme i kontakt med de man ønsker å kommunisere med. Folk leser den informasjonen de mottar, enten det er digitalt eller via tradisjonelle DM aksjoner.

Det er mye nedslående nytt for både næringslivet og private i disse tider. For noen bransjer er det tilnærmet 100% nedstengning, for andre går det bedre. Usikkerheten var og er kanskje fortsatt stor i mange organisasjoner også. Antagelig er dette ubegrunnet, for givergleden har ikke gått ned i disse Covid tider – snarere tvert imot. Mange organisasjonene opplever å ha svært gode resultater på aksjonene sine. Årsakene kan være flere. Med permitteringer, oppsigelser og historisk høy arbeidsledighet, har de færreste av oss mer penger å rutte med. Har Covid bidratt til at vi har blitt bedre mennesker, med mer omtanke for hverandre?  Mulig det- nyhetsbildet er ikke så oppløftende hverken ute eller her hjemme. Kan det ha bidratt til mer omtenksomhet og giverglede?

Den mest sannsynlige årsaken er nok at folk flest er mer stasjonære og har mer tid. Det er enklere å komme i kontakt med de man ønsker å kommunisere med. Folk leser den informasjonen de mottar, enten det er digitalt eller via tradisjonelle DM aksjoner. De har tid til å sette seg inn i budskapet, reflektere og forstå det viktige arbeidet organisasjonene gjør.

Vi håper og tror på at vaksineringen etter hvert vil bidra til en mer normal hverdag, samtidig bør man kanskje benytte handlingsrommet pandemien har gitt oss.

God påske!

av Carl Jørgensen, siviløkonom og seniorrådgiver i Artisti Dialog AS