Hopp til innhold

Monicas pakkeliste for hengekøye

Skal du overnatte under åpen himmel og er usikker på hva du skal ta med deg? Her er Artisti-Monicas tips til pakkeliste.

Å reise på hengekøyetur er et lavterskelalternativ. Du kan selvfølgelig glamme opp denne opplevelsen også. Det er egentlig bare fantasien som stopper deg. Om du bare skal på dagstur blir listen over nødvendigheter veldig kort, men om du skal på overnattingstur må du ha med noen ekstra ting for å ha en god natt i hengekøye:

«Må ha»
Hengekøye, sovepose, liggeunderlag, varmt tøy, mat/snacks, drikke, søppelpose

«Bør ha»
Myggnetting, toalettpapir, stormkjøkken/primus, kniv/tursag, førstehjelpskit, ekstra opphengsremmer, insektsspray, fyrstikker/tennstål, hånddesinfeksjon og powerbank.

«Kan ha»
Ekstra liggeunderlag/pledd/skinn, ekstra ulltøy og lue/hansker for de kjølige nettene/morgenene. På sommeren kan det være greit å ta med seg badetøy og håndkle.

Husk at det blir kaldere om natten. Sørg for at du har varmt tøy tilgjengelig og at du har god isolasjon under deg i hengekøyen. Kulden kommer fra undersiden. Selv om det er varmt på dagen kan natten/morgenen bli kald.Ta gjerne med kreative middager eller frokoster og kos deg med bål eller stormkjøkken. Du finner mange gode turmat-idéer på nettet. Du kan f.eks lage middagen ferdig hjemme, og varme den opp på primus eller stormkjøkken. Til frokost er en god eggerøre aldri feil. Knus eggene, tilsett ønsket tilbehør og hell det over på en liten termos du tar med deg. Start med litt bacon i pannen og hell over eggeblandingen. Gled deg til en deilig frokost!

Husk å alltid ha med nok vann. Tenk gjerne 2–3 kopper kaffe/te om morgenen, litt til tannpuss og matlaging. En liter er et minimum for meg. Sjekk eventuelle bålforbud i ditt område og ha alltid en sporløs ferdsel i naturen.

God tur! Hilsen Monica

 

Foto: Elisabeth M. Lund