Hopp til innhold

Abonnement – optimal balanse av verdi for både kunde og leverandør.

Avis i abonnement
Eksempel på et tradisjonelt abonnementsprodukt. Nå benyttes modellen innenfor langt flere områder. Kan det fungere i din virksomhet?

Bedriftene som satser på abonnement har en vekst som er 5-7 ganger så stor som for andre selskaper*.

Hva er årsakene til abonnementsmodellens suksess? Kan den fungere også i din virksomhet?

Kundene opplever abonnement som en frihet.
Hver dag tar vi flere tusen store og små beslutninger. For kundene gjør abonnement det enklere og mer bekvemt fordi kjøpsbeslutningen gjøres en gang, kunden slipper å ta en ny beslutning hver gang det samme behovet oppstår.
Abonnement gir trygghet for at du ikke går tom for produkter, eller at tjenester stanser fordi du ikke har husket å bestille.
Mange av produktene som tilbys i abonnement blir levert hjem. Spart er tiden som benyttes på å handle.
Historisk har abonnementsmodellen vært forbundet med aggressivt salg og bindingstid. Dette har forandret seg, de fleste aktørene i dag tilbyr fleksible løsninger, hvor kunden kan endre, pause og stanse abonnementet når det passer dem. Det gir kunden stor frihet og redusert risiko i kjøpsbeslutningen.

Abonnementsselskapene vinner kampen om betalt søk.
Abonnementsmodellens verdi for selskapene er mange. Abonnement gir selskapet økt evne til å forutsi inntekter på grunn av det gjentagende salget.
Den forutsigbare omsetningen gjør det også mulig for abonnementsbaserte selskaper å enkelt beregne innkjøpsbehov, som igjen reduserer kapitalbinding i lager.
Raskt vil abonnementsbaserte selskaper også få innsikt i hvor mye kundene kjøper og hvor lenge de forblir abonnenter. Dette gjør det enkelt å beregne kundenes levetidsverdi.
Levetidsverdi er et meget nyttig nøkkeltall når det gjelder beregning av riktig nivå på markedsføringsbudsjettet. Over tid kan ikke kostnaden pr rekruttert abonnent overstige abonnentens levetidsverdi. På samme måte kan man enkelt beregne effekt og verdi av lojalitetstiltak.
Som en konsekvens av at det er marginene på flere fremtidige salg som skal finansiere markedsføringen. Kan abonnementsbaserte selskaper, med større selvtillit, investere mer i markedsføring enn sine konkurrenter. Ikke bli overrasket hvis det er et abonnementsbasert selskap som alltid byr over deg på dine viktigste søkeord i Adwords.

Kom i gang med abonnement.
Tidligere har krav til store systeminvesteringer og markedsføringskampanjer avskrekket flere aktører fra å tilby abonnement. Dette har endret seg. Flere web-plattformer og ERP systemer tilbyr nå denne funksjonaliteten. Digitale kanaler har gjort det mulig å skalere markedsføringstrykket etter evne og risikovillighet.
Lurer du fortsatt på om virksomheten din eller deler av den, kan benytte abonnement som forretningsmodell? Artisti kan tilby både komplett system støtte og gode råd.

Nils Jacob Førli er direktør for salg og marked i Artisti og har jobbet med abonnementsvirksomheter i over 20 år. Ta kontakt for en abonnementsprat.

artisti.wpengine.com/kontakt/

*Kilde: Zuora, Subscription Economy Index™2017.